• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Karma Eserler Kış Müzayedesi

MiniMezat Online Karma Eserler Kış Müzayedesi'ne hoş geldiniz. Tüm Lotlar orjinal ve döneminin eseridir. Alacağınız her eserin size şans ve mutluluk getirmesini dileriz.​

Müzayedemizde çıkan her eserin orjinalliği MiniMezat müzayede evi tarafından garanti edilmektedir. MÜZAYEDE SATIŞ FİYATLARINA %5 ŞİRKET KOMİSYONU + %20 KDV EKLENECEKTİR.

Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %25 aracılık hizmeti uygulanır.

İsterseniz Gölköy Atatürk caddesi No 132/1 Bodrum'da bulunan galerimizdeki eserleri Hafta içi ve Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arası randevu alarak şahsen inceleyebilirsiniz. İlgilendiğiniz ürünler için detaylı bilgiyi info@minimezat.com ya da +905422553900 nolu telefonumuza mesaj atarak isteyebilirsiniz.

Müzayedemiz 13.01.2024 tarihinde başlamış olup 21.01.2024 Pazar Saat 20:00'e kadar Pey Alımına devam edecektir. 21.01.2024 Pazar Saat 20:00'de ise CANLI ONLINE MÜZAYEDEMİZ başlayacaktır. 

Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür. ÖDEME ve KARGO ÜCRETİ ALICI'ya aittir. Pey vermek için internet sitemize üye olmanız gerekmektedir, aksi takdirde sistem pey vermenize izin vermemektedir.

ÖNEMLİ NOT: Tüm eserler haliyle satışa sunulmaktadır. Fotoğraflarda göründüğü gibi kondisyonları temiz eksikleri yoktur. eksiği ya da kusuru olanlar lot açıklamalarında belirtilecektir.

Lot: 48 » Tablo

Ramiz İmzalı Tablo

1940'lı yılların en önemli karikatüristlerinden biri Ramiz Gökçe'nin eseri olup, sanatçı kağıt üzerine çini mürekkebi kullanmıştır. Ebat 26x16cm (resmin paspartususz boyutudur).
Ramiz Gökçe (1900, İstanbul - 5 Ocak 1953, İstanbul), Türk karikatüristtir.
İstanbul'da Beşiktaş İttihat ve Terakki ilköğretim okulundan sonra, Kabataş Lisesi'nin ardından İstanbul Muallim Mektebi (Öğretmen Okulu)'nda öğrenim gördü. 1916 yılında karikatür çizimine başlayan Gökçe; 1919 yılında Şişli Terakki Lisesi'nde bağladığı resim öğretmenliğini uzun yıllar boyunca sürdürdü.
İlk karikatürü 1918 yılında Şeytan dergisinde yayımlandı. Diken, Büyük Mecmua, Yeni Eğlence, Tasvir-i Efkâr, Terbiye ve Tedris, Birinci Kitap, İkinci Kitap, Âyine, Aydede, Akbaba, Zümrüdüanka, Kelebek, Yeni Dünya, Karikatür, Yedigün, Karagöz, Cumhuriyet gazetesi, Tasvir, Yeni Sabah gibi dergiler ve gazeteler sanatçının karikatürlerine yer verdi.[1]
Karikatür sanatının gelişmesi için büyük çaba göstererek, 1949'da Mizah adlı ilk dergisini çıkardı. İlerleyen yıllarda Peri ve Salon adında iki dergi daha çıkardı.[2] Ramiz Gökçe; okurlar arasında benimsenen "Tombul Teyze ve Sıska Dayı", "Çömez" ve "Yeni Zengin" gibi karikatür tipleri yarattı, yıllarca bu karakterleri canlı tuttu.[3] Karikatür sanatıyla ilgili yaptığı çalışmalar içinde konferanslar verdi, toplu karikatür sergileri düzenledi, kişisel sergiler açtı.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki